La junta directiva de l’Associació d’Amistat Andalusa Marroquina – Fòrum Ibn Rushd fa pública la convocatòria del II PREMI IBN RUSHD DE LA CONCORDIA. El premi, impulsat per l’Associació d’Amistat Andalusa Marroquina – Fòrum Ibn Rushd i patrocinat per la Fundació Baleària, està destinat a reconèixer la tasca d’enteniment, coneixement i convivència, de foment del diàleg, la defensa dels valors de llibertat, els drets humans, la pau, la justícia i l’ecologia, del respecte a les minories i la defensa dels drets de les dones, la tolerància i la inclusió del diferent, especialment en l’àmbit territorial d’Espanya i Marroc, realitzades per particulars o institucions privades o públiques de Marroc i Espanya.
Podran optar al II PREMI IBN RUSHD DE LA CONCORDIA els particulars, així com institucions privades o oficials, que haguessin contribuït de manera considerable al compliment dels objectius que es pretenen posar en valor amb la concessió d’aquest premi, podent ser proposats pels propis membres de l’associació, així com per Ambaixades, Consolats, Universitats, Reials Acadèmies, Ateneus, Associacions, per qualsevol organisme públic o entitats privades, així com per particulars (aquests últims en nombre no inferior a cinquanta).
Les candidatures es presentaran a la seu de l’Associació, bé per correu ordinari o per correu electrònic, acompanyades del nom del candidat i una memòria que justifiqui la proposta del mateix, fins al 31 de gener de 2025. El veredicte del premi s’atorgarà a dues candidatures, una d’Espanya i una altra de Marroc, i es donarà a conèixer durant el mes de març.
El PREMI IBN RUSHD DE LA CONCORDIA de la present edició es lliurarà en un acte oficial que es durà a terme a Marroc abans de finalitzar el primer semestre de l’any 2025. El PREMI IBN RUSHD DE LA CONCORDIA, impulsat per l’Associació d’Amistat Andalusa Marroquina – Fòrum Ibn Rushd i patrocinat per la Fundació Baleària, no té dotació econòmica i es materialitza en una escultura de l’escultor cordovès Luis M. García amb el bust del filòsof andalusí Ibn Rushd, també conegut com Averroes, la figura històrica del qual encarna els valors de convivència, llibertat, interculturalitat i foment del diàleg que defensen els seus promotors.
Cal recordar que els guardonats en la primera edició van ser l’intel·lectual marroquí, Abdelkader Chaui i en la Xarxa de Centres de l’Institut Cervantes a Marroc representada pel seu director, Luis García Montero.
Descubre más desde Isidora Cultural
Suscríbete y recibe las últimas entradas en tu correo electrónico.