Article publicat per Luis Miguel García de Mora (El Diario de Madrid) i traduït al català per Isidora redacció
L’espanyol comunica i uneix a 600 milions de persones en 21 països. L’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional, en el capítol Regne d’Espanya, en un acte d’entrega de reconeixements acadèmics.
L’escriptora madrilenya María del Carmen Aranda, vicepresidenta i Coordinadora Nacional del capítol Regne d’Espanya, va rebre a la Càtedra Major de l’Ateneu de Madrid en aquest recent estrenat 2025, el reconeixement de l’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional, des del Capítol Central a New Jersey, per la seva entrega humanista i integral sota els Objectius Fonamentals d’aquesta Organització Acadèmica fundada el 2015.
En el seu discurs, va expressar el seu agraïment a totes les persones i entitats que van oferir el seu suport perquè aquest acte fos possible i als membres de la junta directiva espanyola. La Dra. Rosalía de la Soledad, presidenta i fundadora de l’ANLMI, va ser un pilar fonamental en l’organització juntament amb el delegat del capítol de Madrid, José Luis Labad i Juan López Martínez, rebent el reconeixement a la seva labor literària.
L’acte, inaugurat pel president de l’Agrupació Argüelles, José Antonio García Regueiro, va ser aplaudit per més de 350 persones que van assistir a l’esdeveniment entre els quals es trobaven autoritats de comunitats, diplomàtics, directius de l’Ateneu i representants d’associacions d’escriptors i poetes com: La Unió Nacional d’Escriptors d’Espanya, La Nova Barraca, Associació d’Escriptors de Madrid, Oceans de Tinta, Vers Obert, Grup Literari Chaflán de letras, Associació Falcons de l’amistat, Crea Literatura.com i Associació d’amics de Xina.
Les intervencions de la vocal del Capítol regne d’Espanya, Lucia Pastor; del Diplomàtic espanyol Cándido Creis Estrada; de l’inspector d’Educació, Juan López Martínez i la presidenta de l’Associació Espanyola d’Amics de la Poesia, Rosa Rodríguez Núñez, moderades per l’escriptor José Luis Labad, van ser exquisides en contingut i ben rebudes amb la salutació telemàtica del president del Capítol José Hoyo.
María del Carmen Aranda, va izar, metafòricament parlant, la bandera de la llengua espanyola. Un reconeixement especial a persones que han contribuït de manera notable a la difusió, a la promoció i excel·lència de la Llengua Espanyola i la Literatura Moderna.
Un dels països que va fer acte de presència va ser Guinea Equatorial. Diplomàtics de l’ambaixada a Espanya van presenciar l’acte aplaudint la intervenció del director del Capítol Guineà, Antonio J. Okué, que va recórrer 4.500 km per arribar a aquest acte tan emotiu convocat per la Delegació de Madrid.
En aquests anys fins a la data d’avui, l’ANLMI ha anat creixent a través dels seus múltiples actes internacionals. Promoure l’estudi i cultiu de la literatura universal, la literatura hispanoamericana, poesia, prosa poètica, així com la narrativa, unit això a l’expansió de la llengua espanyola, les seves costums i cultura.
«En comunió amb Espanya, altres països van obrint nous capítols sota la directiva de New Jersey. Actualment, compta amb nou delegacions en països de parla hispana i dinou delegacions i representants a Espanya gràcies a l’esforç continu que realitza la junta directiva al complet».
Sense pressa, però sense pausa, l’Acadèmia ha anat i va sembrant els seus fruits a través de la paraula, impartint conferències, recitals poètics, assistència a fires del llibre i presentacions de les seves obres, perquè l’espanyol és una llengua que ens comunica, ens uneix i ens fa créixer a través de la literatura, en diferents àmbits i estils com, per exemple, novel·la, poesia, divulgació científica, assaigs en tots els àmbits del cone
ixement, de la ciència i de les arts.
Per això l’ANLMI, ha rebut el certificat de Rendiment acadèmic per l’organització de nacions unides d’El Salvador, ha realitzat Congressos a La Biblioteca del Congrés de Washington DC, i en 2023 es va presentar en el seu II Congrés davant els ambaixadors de les Nacions Unides, portant com a tema principal «La Importància de la Llengua Espanyola com a Interconnexió Cultural».
Altres projectes interessants a nivell mundial s’estan gestant que es comunicaran en el seu moment, seguim endavant, va comentar María del Carmen.
L’acte, amb brotxa d’or, es va tancar amb la intervenció musical del violinista Manu Clavijo i la comiat de l’esdeveniment, per part de l’acadèmic i delegat José Luis Labad, felicitant als acadèmics i agraïnt l’acollida al nombrós públic, que es va congregar a la Càtedra Major de l’Ateneu de Madrid per aquest esdeveniment internacional.
Descubre más desde Isidora Cultural
Suscríbete y recibe las últimas entradas en tu correo electrónico.