Vuit projectes espanyols en diverses fases de producció seran presentats davant importants professionals del panorama audiovisual internacional, amb un enfoc especial en Iberoamèrica. La participació espanyola en el festival s’emmarca en el programa commemoratiu binacional ‘Portugal-Espanya. 50 Anys de Cultura i Democràcia’ i de Mostra Espanha 2024.
Amb el suport del Ministeri de Cultura, a través de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), Espanya ocuparà un lloc destacat com a País Convidat a Nebulae 2024, l’espai de mercat del XXII Festival Internacional de Cinema DocLisboa, que se celebra del 17 al 27 d’octubre.
Aquest reconeixement posa de manifest el ferm compromís de l’ICAA amb el cinema documental, oferint una plataforma excepcional per a la indústria cinematogràfica espanyola. A més, aquesta edició adquireix un simbolisme especial al emmarcar-se en el programa commemoratiu binacional ‘Portugal-Espanya. 50 Anys de Cultura i Democràcia’, que és, al seu torn, part de l’octava edició de Mostra Espanha, festival de cultura espanyola que impulsa el Ministeri de Cultura en el país lus cada dos anys.
En el marc d’aquesta col·laboració entre ambdós països, el festival, juntament amb l’ICAA, ha organitzat una sèrie de trobades i activitats de networking, a més d’una sessió de presentació de projectes en desenvolupament i en fase de postproducció. Aquestes activitats tenen com a principal objectiu impulsar projectes amb potencial internacional, tant en termes de coproducció com de distribució. Així mateix, es celebrarà una taula rodona titulada ‘Exilis i colonialisme: reapropiar-se dels arxius domèstics com a mirall de la democràcia’, que acompanyarà una projecció especial de Mostra Espanha en DocLisboa, comissariada per Josetxo Cerdán.
Els projectes seleccionats per a la secció NEBULAE, que es troben en diferents fases de producció, van ser escollits a través d’una convocatòria oberta, gestionada pel comitè de programació del festival i difosa per l’ICAA. Aquesta selecció reflecteix la diversitat de temàtiques i enfocaments dels cineastes espanyols.
Els projectes seleccionats són, d’una banda, tres llargmetratges en postproducció: ‘La casa natal és el color primer’ de David Baute, produïda per Tinglado Film; ‘Dríades’ de Miguel Eek, produïda per Mosaic; i ‘Reflexos de la casa verda’ de Antonio Morales, produïda per Nadadora Films. I, d’altra banda, es mostraran cinc llargmetratges en fase de desenvolupament: ‘ANUNNAKI. Camina, balla, brilla i sent-te lliure’ de Iker Oiz Elgorriaga, produït per Kontuka; ‘Graham Greene a Espanya i Portugal’ d’Aser Álvarez González, produït per Arraianos Producións; ‘Oasis’ d’Irene Baqué, produïda per 15L Films; ‘Sara Flores i l’univers del Kené’ d’Èlia Gasull Balada, produïda per Funicular Films, Desfase Films, Pista B i Maria Altamirano; i ‘Aquests no són cicatrius (Això no és una cicatriu)’ de Tamara García Iglesias, produïda per Atekaleun.
La participació d’Espanya com a país convidat a DocLisboa-Nebulae 2024 no només ressalta el creixent reconeixement internacional del cinema documental espanyol, que l’ICAA recolza a través de diverses línies d’ajudes, sinó que també reforça la col·laboració entre les indústries audiovisuals d’Espanya i Portugal. Aquest fet suposa una oportunitat única perquè els i les cineastes espanyoles mostrin la riquesa i diversitat dels seus projectes, fomentant noves sinergies i aliances estratègiques que impulsaran la projecció del cinema espanyol en l’escenari global.
Descubre más desde Isidora Cultural
Suscríbete y recibe las últimas entradas en tu correo electrónico.